De cine ne despărțim când ieșim dintr-o relație?

Am tot stat și m-am gândit și am ajuns la o concluzie: în momentul în care ieși dintr-o relație, nu te desparți doar de el, ci te desparți de o întreagă lume.

break-up

Te desparți de patul lui în care dormeai atât de bine și de bucătăria lui unde totul îți era la îndemână. Te desparți de rezerva lui de ciocolată care era acolo pentru vremuri grele.

Apoi, te desparți de locurile voastre preferate, fiindcă sunt prea multe amintiri. Saluți respectuos cafeneaua pe care o frecventai încă dinainte să apară el, fiindcă… ai băut prea multe cafele cu el acolo și acum e prea goală.

Parcă nici patul de acasă nu îți mai este atât de drag ca înainte, că încă poartă aroma filmelor văzute împreună.

Te desparți de mama lui, care, din anumite puncte de vedere era mai mișto decât mama ta, fiindcă de multe ori îți ținea partea și puteai sta de vorbă cu ea la o țigară.

Te desparți de prietenii lui, de ieșiri în cluburi sau la iarbă verde… Nici cu prietenii tăi nu e totul roz, că s-au atașat de el și mai apare uneori în poveștile lor.

Parcă nici cartea ta preferată nu îți mai face cu ochiul. Da, aia pe care ai citit-o de zeci de ori și pe care o știi aproape pe de rost… fiindcă ți-a trebuit ție neapărat să o împarți cu el, să-i povestești și să-i citești pasajele care îți plac cel mai mult.

Dar locul unde mergi tu să îți limpezești mintea și să îți liniștești sufletul? Până și acolo acum vei auzi ecourile râsetelor lui.

Așadar, cu ce rămânem intact în momentul în care ieșim dintr-o relație? Câte lucruri sunt care le-am păstrat pentru noi? Și cât din noi mai avem? De cine ne despărțim și cine rămâne cu noi? Când se termina o relație nu pierdem doar un om. Poate pierdem zece oameni și o grămadă de chestii pe care le adoram înainte.

sursă poză

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s