Ce rămâne după o dragoste mare când totul se prăbușește?

aEGeXYN_460sCe ne putem face când ultima speranță că în această lume poate exista o fărâmă de iubire și compasiune, încet începe să se stingă? Ce putem face când știm că mai sunt doar câteva ore și tot în ceea ce credem va dispărea și vor rămâne doar fărâme din ceea ce a fost… poate nici măcar atât. Și din noi ce va rămâne? Un trup fără suflet? Un trup care nu mai are motiv să se trezească dimineața cu zâmbetul pe buze, ci… doar să se trezească? Să învețe, să muncească, să trăiască și să moară fără să simtă iubirea nestatornică, halucinantă, atât de necesară precum aerul și precum apa?

Cum să trăiești la fel când nu mai simți fiorul acela pe șira spinării la gândul că cineva îți oferă constant fericire? Că uneori îți pompează atât de multă încât o dai celor din jur, că tu ești plin? Ce ai face? Ai citi? Ai ieși în cluburi printre tot felul de oameni dubioși și disperați? Ai putea cu ușurință să simți alte buze că le ating pe ale tale?

Cât ar dura să te aduni măcar puțin? Să fii măcar o grimasă din ce obișnuiai să fii? O zi? Un an? Sau vei aștepta o altă viață să încerci o nouă iubire, de teamă, că sufletul ți-e prea obosit?

Ce rămâne după o dragoste mare când totul se prăbușește? Ce găsim printre ruine?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s