Da, sunt oameni care într-adevăr fac asta. Se dau cu parfum, să ascundă alte mirosuri, fără să se spele. Asta a făcut și Clujul, s-a dat cu parfum, iar acel parfum costisitor se numește Untold. Eu sunt pe baricada care consideră că acest festival este un lucru mai mult decât bun pentru Orașul Comoară, însă a reușit să distragă atenția de la alte lucuri, care au neapărat nevoie de o soluție. Presa a fost prinsă într-un vârtej și se luptă toți să scrie despre acest eveniment, care, într-adevăr, a fost unul important.

Însă, cu celelalte cum rămâne? Sistemele de canalizare nu fac nici acum față ploilor care vin cu înverșunare din când în când peste noi.

Din Florești în Cluj se circulă în continuare foarte greu, oamenii întârzie la muncă sau, după-masa întârzie acasă, ajungând obosiți și frustrați.

Dalele din Piața Unirii parcă nu-și mai găsesc locul și ies ocazional la plimbare, unii se împiedică de ele și acum, fiindcă se poartă sandalele, știm cu toții cât de nasol este să ne lovim la degetul mic, nu?

În continuare la noi prețurile pentru imobiliare, ajungând la o medie de 1.214 euro/mp, cu 83 de euro  mai mult față de București, sunt cele mai mari din țară. Însă, în ciuda acestui fapt, Clujul nu este pe primul loc în ceea ce privește salariile.

Noile sisteme de tichete pentru transportul în comun fac în continuare figuri, turiștii plângându-se că nu se puteau lua bilete de la aparate. CTP a făcut o grămadă de bani în această perioadă, din câte am auzit. Poate reușesc să rezolve problema.

Și o altă problemă pe care am observat-o este numărul tot mai mare de cerșetori. Auzind, probabil, că orașul o duce bine, au venit aici, s-au gândit că au de unde primi bani. Nu poți să te relaxezi pe o terasă, fiindcă ești sâcâit încontinuu de oameni care cer bani sau cer țigări.

Este bine. Este chiar foarte bine că Orașul Comoară este atât de activ în ceea ce privește evenimentele culturale sau sportive. Este bine că noi, clujenii, reușim să ne distrăm atât de bine și sunt atâtea posibilități. Dar cu mizeria ce facem? O ascundem sub preș? Vom dansa mai bine pe ea?

Sursă foto

Advertisements

One thought on “Clujul s-a dat cu parfum fără să se spele

  1. În logica asta, nu-i araţi unui copil o floare dacă n-are ce mânca. Să stea cu mintea tot la lipsuri. Un zâmbet e un zâmbet, şi pe faţa unui ştirb, dacă-i înnobileaza pentru 5 secunte sufletul. Şi Untold a fost cel mai mare zâmbet colectiv văzut în România.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s